Juleturnering mandag 18. december 2017

 

For tredje år i træk, i nyere tid, afholdt RBC Aarhus den traditionsrige juleturering, som sandsynligvis blev afviklet første gang i 1958. Som det ses på billedet, var der i år mange deltagere. En håndfuld spillere havde meldt afbud, men vi var alligevel 17 mand, fordelt på tre puljer med fire deltagere i hver og en enkelt pulje med fem. Placeringerne skal selvfølgelig tages med et gran salt (eller 10), da battenes kvalitet var omvendt proportionale med deltagernes styrke, men placeringerne skal alligevel lige nævnes her. Nr. 11-17: Gernort, Alex, Ulrik, Alexander, Jon, Per og Drøn. Nr. 10: Carsten. Nr. 9: Arne. Nr. 8: Torsten. Nr. 7: Asbjørn. Nr. 6: Bent. Nr. 5: Kasper B. Nr. 4: Morten. Nr. 3: Jakob S. Nr. 2: Jacob Y. Nr. 1: Mikkel.  

 

Præmierne var i år: En flaske Ripasso rødvin, 5 x 1 kg Royal Leverpostej, 2 x julesylte, 2 x 25 skraldeposer, 2 dåseøl og 2 musemåtter. Vi sparede lidt på præmierne, da vi skal bruge sponsorernes velvilje i forbindelse med vores "RBC Aarhus Cuppen 2018" i første halvdel af februar måned.  

Juleturnering mandag 19. december 2016

Efter at have genoptaget traditionen sidste år, afviklede RBC Aarhus for andet år i træk sin traditionsrige juleturnering. Vi havde i år skrottet EK-systemet, da det er alt for bøvlet, og fordi det medfører et meget variabelt antal kampe for turneringens spillere. I stedet placerede vi deltagerne i to puljer, hvor alle mødte alle. Og til sidst mødtes de to puljevindere, de to toere, de to treere og de to firere.

På billedet ses de otte deltagere, som fra venstre er: Jon, Claus T, Ulrik, Kasper, Claus Ø, Gernort, Thorleif og Arne.

Som det også ses på billedet, udstyres spillerne før hver kamp med et handicap-bat. De bedste spillere får de klart dårligste bat, som fx et bat med hul i midten, en tung bog, en svagpisser af en bordskåner eller en fejebak. De dårligste spillere får et næsten normalt bat, blot lidt mindre eller med en lidt dårligere belægning. Meningen med denne galskab er at skabe meget lige kampe. Alle spillere skal helst have lige stor chance for at vinde.

 

Turneringen akkompagneres af chips og juleøl, og der er selvfølgelig præmier til alle deltagere. På billedet passer Bjørn og Jon på præmierne, overvåget af en stående Ulrik, hvis firma, Royal Leverpostej, som sædvanlig havde skænket en masse leverpostej plus en på sylten.

På billedet får klubbens Serie 2- spiller og storsponsor, Kasper Hornbæk, overrakt sin femtepræmie. Ulrik vandt turneringen foran Jon.

På dette billede af resultatskemaet kan man følge slagets gang fra start til slut. En nem, retfærdig og overskuelig måde at afvikle turneringen på. Som det også kan ses af skemaet, var det denne mandag aften ikke speciel sjovt at hedde Claus.

Juleturnering mandag 30. november 2015

Comeback til juleturneringen

Efter mere end 20 år i mølposen genoptog RBC, på initiativ af Ulrik Møller, den traditionsrige juleturnering. 

Meningen med turneringsformen er, at alle deltagere skal have lige stor chance for at vinde. Det er umuligt, men vi gør, hvad vi kan ved at afholde turneringen som en handicapturnering. 

Klubbens bedste spillere får udleveret et bat med hul i midten eller andre mærkbare deformiteter. De mindst gode får lov til at beholde deres eget bat.

Turneringen akkompagneres af chips og juleøl, og der er selvfølgelig præmier til de fleste deltagere.

Gang i alle bordene

Vi var ni deltagere, og der var præmier til de seks bedst placerede.

Vi spillede efter "Grevens system", opkaldt efter Erik Kastrup, RBC's formand 1974-1987. Systemet indebærer blandt andet, at både vindere og tabere går videre, dog til hver sin halvdel. Først når en deltager har tabt to kampe, ryger han ud.

Vi løb dog lidt sur i systemet, så næste år arrangerer vi os nok med indledende puljer med efterfølgende cup-system.

På billedet ses i forgrunden Ulrik med hul i battet og Gernort med hul i hårpragten.

Gernort vandt turneringen

Gernort var flintrende ligeglad med, hvilket bat han skulle spille med i de enkelte kampe. Uanset om det var et grydelåg, en fejebakke eller et bat med hul i, så forstod han som sædvanlig at holde koncentrationen, og han blev en fortjent vinder af juleturneringen.

På billedet får han førstepræmien overrakt af Bjørn. Præmien var to flasker rødvin, skænket af Kvickly Åbyhøj. Paradoksalt nok, da Gernort ikke drikker andet end øl. Men mon ikke rødvinen kan bruges til en julegave eller til at indynde sig lidt hos Bente, så Gernort kan få forloren hare med brun sovs. 

Placeringer og præmier

Alexander blev nummer to, og andenpræmien var, lige som førstepræmien, to flasker rødvin fra Kvickly Åbyhøj.

Arne H blev nummer tre, og tredjepræmien var tre par underbukser XL, skænket af Bjørnebanden. Godt at Arne vandt, da han har det med at forgribe sig på vi andres bukser.

Fjerde-, femte- og sjettepræmierne var ens, nemlig et kilo kongelig leverpostej, alle skænket af Ulriks arbejdsplads, Royal Leverpostej. Nr. fire blev Sofie, nr. fem blev Bjørn og Sven blev en suveræn nummer seks.

På billedet modtager Sven et kilo kongelig leverpostej af Ulrik.

Leverpostej i de højere luftlag

Et par af vores bat afgav noget, som godt kunne minde om asbest. Støvet lagde sig som en hinde på alle bordene, og når man spillede med disse bat, gav det en bitter smag i munden. Så ingen tvivl om, at de ryger i brokkassen.

Aftenens mest populære bat var nok grydelåget. Ved god hjælp af dette vandt Bjørn sin første kamp. Den erfaring havde Sofie åbenbart også gjort sig, så da de to skulle mødes, nappede Sofie låget ud af hænderne på Bjørn. Kampen endte med at blive spillet helt uden grydelåg, og Sofie vandt fortjent.

På billedet hæver Sofie sin fjerdepræmie, den kongelige leverpostej, højt til vejrs - inden den endte sine dage på en pakke rugbrød!

Bordtennisbordet som støttepædagog

Lænende sig ind over bordet ses fra venstre mod højre: 

Gernort (som prøver at æde sin førstepræmie), Sofie, Alexander (som ikke kan nå helt ned til bordet), Jonas og Arne.

Stående oprejst (så længe de kunne) i bagerste række: Ulrik og Bjørn.

Lidt gossip til familiealbummet:

Jonas og Alexander er fætre. Sofie bor hos Alexanders forældre. Og Sofies mor er i familie med fætrene. Er du forvirret, så følg med i næste nummer af Ping-Pong-Gossip.

RBC håber selvfølgelig at kunne beholde hele klanen som medlemmer. Heldigvis har vi mange uddannelsesinstitutioner her i Smilets By, hvor man blandt andet kan læse til bygningskonstruktør og arkitekt. Men vi mangler en politiskole til Jonas her i byen. Den må vi hurtist muligt se at få skaffet.

Snigfotografer og juleøl

Kassemester Thorleif drønede rundt og agerede snigfotograf hele aftenen. Her er han dog fanget af aftenens anden fotograf, Sven uden d.

Da et af Thorleifs motto'er er: "En pakkepost, er ikke til æblemost", havde han selvfølgelig købt rigelig med Tuborg Juleøl hjem, og vi andre sørgede selvfølgelig for at drikke næsten lige så mange, som kasseren havde købt - man er vel høflig!

Sven tog cirka 30 billeder. De vil blive hængt op på tavlen inde i hyggerummet.

Og Bjørn får forstørret to af de mest relevante billeder, som han vil aflevere til souschefen i Kvickly Åbyhøj, så han kan se, at hans juledonation på 2 x 2 flasker rødvin vakte glæde. Billederne vil også gøre det ulig meget lettere for os at komme i samme ærinde til næste år.  

 

Trofast hjemmepublikum

30. november 2015

En stor tak for støtten til vores trofaste hjemmepublikum, Arne Karlsen, som på det ledsagende foto er kommet i besiddelse af en bakke kongelig leverpostej og et par briller.

Brillerne er en nødvendighed for Arne. Hvis han ikke havde dem at tage af, hver gang han skal læse, kunne han jo blive nødt til at investere i et par læsebriller.

Arne er med sine 76 år RBC's alderspræsident. For en idrætsklub der (fra 2010 til 2014) har levet en så omtumlet tilværelse som vores, er det vigtigt at kunne bevare kontinuiteten og den røde tråd op og ned igennem klubbens snart 60-årige historie.

Og med sin veludviklede, tørre århusianske humor samt sine tungtvejende argumenter er Arne eksponent for et godt klubliv.